Emoční inteligence dětí

02.09.2009 20:30

V poslední době nám řada médií přináší zprávy o tom, že podle nejnovějších poznatků se lidé úspěšní v zaměstnání a v životě často nevyznačují nijak mimořádně vysokým IQ (inteligenční kvocient), ale především výrazným EQ - emoční inteligencí.

Pokud chceme vychovávat dítě, prvním a nejdůležitějším krokem je věnovat pozornost sám sobě, vlastnímu sebeuvědomění, vůli, sebekontrole a schopnosti nepodléhat impulzům. Takže když já jako rodič nebudu podléhat okamžitým impulzům, jsem schopna to naučit své dítě - naučit ho koncentraci, morálně-volním vlastnostem, aby dosahovalo vlastních cílů a zároveň aby bylo jako člověk sebemotivované, empatické, vnitřní. My jsme se bohužel všichni orientovali na to, aby dítě umělo matematiku a češtinu, aby si umělo zavázat boty a nějak jsme zapomněli na lidskou duši.  Je těžké se vyrovnat se s dnešním světem, který je strašně rychlý, je v něm spousta změn, musíme se adaptovat na nové věci - a děti kolem nás nemají nikoho, kdo by jim v té nové situaci (protože my jsme v ní nebyli, vyrůstali jsme v jiných dobách) pomohl k tomu, aby mohly emočně dozrát, aby mohly najít svou vlastní cestu. My jim ukazujeme, kým by měly být, co by si měly myslet, místo abychom je vedli, aby si našly svoje vlastní pravdy. Proto se ta generace bouří. Myslím, že to děti mají hodně těžké, neboť nemají zralé průvodce k emočnímu dozrávání. Nepotřebují, aby je někdo podmaňoval, potřebují, aby je někdo podporoval a prováděl…“ (PhDr. Eva Velechovská — Měsíčník Osobní lékař 4/2004 )

Seminářů, které jsou zaměřené na praktické dovednosti týkající se emočního rozvoje malých dětí je u nás minimálně. Proto bychom chtěli všem rodičům zprostředkovat nejen tyto nové poznatky, ale i různé praktické hry, které jim pomohou vychovat emočně vyzrálou osobnost.

Pokud i vás toto téma zajímá, rádi vás přivítáme na kurzech pro rodiče o Emoční inteligenci dětí a jejím rozvoji, které budou již brzy (odbřezna 2010) probíhat v MC Rákosníček www.mcrakosnicek.cz.  Cena semináře pro rodiče o Emoční inteligenci bude 299,- Kč včetně materiálů „Pracovní sešit“ a seminář je koncipován na 1,5 hodiny.

Více info na mém mobilu nebo využijte položení dotazu přes tyto www stránky.

—————

Zpět